Nieuwe financieringswinkel voor het MKB

 In Finance

De toegankelijkheid van bestaande en nieuwe financieringsregelingen voor het MKB  wordt verbeterd dankzij een nieuwe financieringswinkel. Het gaat om financieringsregelingen die aangeboden worden vanuit Het Rijk.

Minister Kamp maakte dit bekend. De aankondiging komt een week voor de begrotingsbehandeling van Economische Zaken. Een andere aanpassing die  bekend werd gemaakt heeft betrekking op ongebruikte garantieregelingen. Deze komen terecht in het AGL-fonds, een fonds voor achtergestelde leningen voor het MKB.

Financieringswinkel
Alle nieuwe regelingen moeten uiteindelijk  ondergebracht worden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Waaronder dus ook de financiële winkel. Ook de mogelijkheden van financiering voor MKB werkkapitaal worden vergroot als het aan minister Kamp ligt.

Financieringsvormen
De plannen voor de financieringswinkel komen op een moment dat het aantal kredietverleningen van banken aan het MKB achteruit gaat. Dit is een van de redenen dat nieuwe financieringsvormen steeds belangrijker worden voor het MKB. Deze alternatieven zijn vaak nog onbekend of kleinschalig. De banken blijven dan ook de belangrijkste kredietverstrekker. In totaal hebben banken 143 miljard aan MKB-kredieten uitstaan.

Recommended Posts