Nieuwe flexwet drama voor MKB-werkgevers

 In Geen categorie

De nieuwe flexwet is een drama voor werknemers in het MKB, de branche waar veel familiebedrijven toe behoren. Door de nieuwe regels zijn vaste banen in de sector, waar veel familiebedrijven actief zijn, schaars.

Volgens De Telegraaf moeten werkgevers in de branche nu een vergoeding betalen als ze een werknemer kwijt willen. Omdat die voor veel van hen onbetaalbaar is, nemen de werkgevers nog maar zelden een medewerker in vaste dienst.

Dossiers niet op orde

Ook het kwijtraken van personeel is minder makkelijk geworden. Dat heeft te maken met de personeelsdossiers. Verschillende MKB-bedrijven hebben die niet op orde volgens juridisch dienstverlener DAS. Daardoor wordt het soms erg lastig een bepaalde werknemer op straat te zetten.

Ook werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zien dat door de nieuwe flexwet steeds meer werknemers in het MKB voor een dichte deur komen te staan.

Komende woensdag bespreekt een vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid de eerste resultaten van de Wet Werk en Zekerheid.

Recommended Posts