Nieuwe Schoolfoto neemt oudste schoolfotograaf en familiebedrijf Kannegieter over

Welke fotograaf heeft zijn werk nu in duizenden huishoudens hangen? Dat is aan slechts enkelen voorbehouden. En aan Nieuwe Schoolfoto. De marktleider groeit hard verder in de markt van schoolfotografie, en nam onlangs branchegenoot Kannegieter over. “Wij zijn speels en innovatief. Onze werkwijze is moeilijk te kopiëren”, weet directeur Reinier van Eijk.

Ergens is het een wonderlijke samengang. Het innovatieve en snelgroeiende Nieuwe Schoolfoto bestaat dit jaar tien jaar en Kannegieter is waarschijnlijk het oudste schoolfotografiebureau van Nederland. Dit bureau bestaat sinds 1921. “Voor ons is het een eer om Schoolfotografie Kannegieter te mogen voortzetten”, zegt Reinier van Eijk. “Wij zijn er als jong bedrijf super trots op dat we Schoolfotografie Kannegieter, een bedrijf met een prachtige historie, mogen voortzetten. De overname is voor ons het overnemen van een bedrijf met een rijke historie. Het overnemen van de oudste schoolfotograaf van Nederland kenmerkt voor ons ook het begin van een nieuw tijdperk in de schoolfotografie vol mooie en nieuwe schoolfoto innovaties.”

Met Kannegieter haalt Nieuwe Schoolfoto een schat aan ervaring binnen. De opa van de eigenaresse Sashannah Kannegieter is het bedrijf begonnen, waarna de tweede generatie – vader Dries – een tijd aan het roer heeft gestaan. De laatste vijftien jaar zwaaide Sashannah de scepter bij Schoolfotografie Kannegieter. Het bedrijf is gevestigd in Rotterdam en bedient scholen in Nederland en België met portret- en groepsfoto’s. Een bijzonder moment in de historie van Schoolfotografie Kannegieter is de schoolfoto die Kannegieter Sr. nam van Anne Frank. In haar dagboek het Achterhuis noemde Anne deze foto de mooiste die zij had.

Positie verstevigen

Met de overname wil het bedrijf haar positie in schoolfotografie verstevigen.Van Eijk: “De groei in het basisonderwijs is onverminderd en de komende twee jaar verwachten we dat dit nog niet afzwakt. Naast het basisonderwijs zijn wij in het voortgezet onderwijs ook hard aan het groeien. We verkennen andere markten en landen, maar op dit moment richten we ons op schoolfotografie in Nederland.”

Van Eijk verwacht dat er in de komende tijd mogelijk meer overnames zich aandienen binnen deze markt, ook gezien de economische situatie en de snelle ontwikkeling van de technologie. : “De grootste uitdaging bij onze snelheid van groei is de bijkomende groei van ons personeel. Daarbij is het ook belangrijk om onze cultuur te behouden. We zien onze cultuur echt als een ‘asset’. Wij hebben een echte  familiecultuur, waarbij mensen voor elkaar zorgen en met elkaar optrekken. En wij weten dat blije collega’s blije klanten maken.”

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief