Nile Travel: innoverend familiebedrijf [afl. 1]

De jongste generatie van de familie Moustafa zorgde voor een nieuwe strategie en snelle groei van hun familiebedrijf Nile Travel. Een supermarkt met Egyptische producten groeide daardoor uit tot een succesvol reisbureau met ambitieuze plannen.

De wortels van Nile Travel liggen in de Amsterdamse buurt De Pijp. Daar begon Magdy Moustafa midden jaren tachtig een supermarkt in Egyptische producten. De winkel ging ook vliegtickets verkopen, omdat daar vanuit de Nederlands-Egyptische klanten veel vraag naar was. Die handel overvleugelde al snel de andere producten in de winkel, totdat het bedrijf zich alleen nog bezighield met de verkoop van tickets.

Dat bleef zo, totdat zoon Sherif zeven jaar geleden op achttienjarige leeftijd bij zijn vader in dienst trad. Moustafa junior zag meteen dat er meer mogelijk was. In korte tijd veranderde hij het ticketbureau in een volwaardig reisbureau. hij richtte zich op een andere doelgroep en bouwde een online boekingssysteem.

De laatste jaren heeft Sherif de exclusieve focus op Egypte losgelaten. Onder de paraplu van Nile Travel zette hij een algemene boekingssite op: Vliegfabriek.nl. Daarnaast biedt het bedrijf ook pakketreizen aan naar grootschalige housefeesten van ID&T.

De nieuwe strategie blijkt succesvol. De omzet groeit razendsnel. Het bedrijf heeft inmiddels vijftien medewerkers in Nederland en dertig in Egypte. Ook Sherifs jongste zus, Haydi, student bedrijfseconomie, werkt mee in het familiebedrijf. Sherif is tevreden: “Ik prijs me gelukkig. Ik doe mijn eigen ding en kan mijn eigen ideeën ten uitvoer brengen. Zwaar is het wel. De stress krijg je er gratis bij.”

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de redactie van overnamematch.nl.
Lees ook deel 2 van de serie artikelen over dit thema.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief