Nile Travel: innoverend familiebedrijf [afl. 4]

De jongste generatie van de familie Moustafa zorgde voor een nieuwe strategie en snelle groei van hun familiebedrijf Nile Travel. Een supermarkt met Egyptische producten groeide daardoor uit tot een succesvol reisbureau met ambitieuze plannen.

In aflevering drie van deze reeks vertelde Sherif Moustafa, zoon van de oprichter van Nile Travel, over het oprichten van Vliegfabriek.nl. Vandaag lezen we hoe Sherif de verbreding van het familiebedrijf op andere manieren doorzet.

Vliegfabriek
De ontwikkeling van Vliegfabriek.nl vergde een flinke investering voor het familiebedrijf. Sherif: “Ik heb mijn vader moeten overtuigen dat het geld goed besteed is. We zijn de investering nu aan het terugverdienen. Dat gaat goed. Er zit een team van vier man op Vliegfabriek.nl. Die vier man halen we er nu al uit. De laatste maanden zit er veel progressie in. In de eerste periode hebben we niet veel reclame gemaakt voor de site, omdat we er zeker van wilden zijn dat alle kinderziektes eruit zijn. Binnenkort gaan we de site steviger in de markt gaan zetten.”

Feestpakket
Sherif zet de verbreding van het familiebedrijf ook op andere fronten door. Hij is een samenwerking aangegaan met de evenementenorganisator ID&T. Nile Travel verzorgt reizen naar de Sensation-feesten van ID&T, die in twintig landen worden gehouden. Feestgangers kunnen een pakketreis kopen waarbij naast de toegang tot het feest en de reis ook de hotelkamer, de champagne en zelfs een limousine zijn inbegrepen, alles geheel in de sfeer van Sensation. Sherif: “Het is een mooi project om onze naam aan te verbinden. Voor het eerste evenement hebben we 1500 mensen naar Amsterdam gehaald. In de toekomst willen we dit soort pakketreizen aanbieden voor alle evenementen van ID&T, dat zijn er zo’n dertig per jaar.” De samenwerking met ID&T blijkt een Amsterdams onderonsje: “Ik ken die jongens hier uit de buurt. We hebben al vaker gezegd dat we eens iets samen moeten doen. Nu is het er eindelijk van gekomen.”

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de redactie van overnamematch.nl.
Lees ook deel 3 en deel 5 van de serie artikelen over dit thema.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief