Nolet Holding vergroot belang in concurrent Bols

 In Finance

Drankenproducent Nolet Holding heeft zijn belang in de beursgenoteerde concurrent Lucas Bols fors uitgebreid, tot circa 21 procent. Er is geen bod op de overige aandelen op komst, benadrukt het bedrijf.

Inline afbeelding 1Voor zover bekend bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) had het familiebedrijf Nolet tot dusver een belang van een kleine 3,5 procent. Familiebedrijf Nolet Distillery, bekend van de jenever Ketel 1, ziet het belang in Bols ”als een interessante investering voor de lange termijn”.

Dé-Eétje
Rekenmeester Bartjens van het Financieele Dagblad denkt dat er een kans bestaat dat de Schiedamse familie Nolet hetzelfde met Bols van plan is als wat de Duitse miljardairsfamilie Reimann een aantal jaren geleden met DE Master Blenders deed: na de beursgang in juni 2012 bouwde de familie Reinmann haar belang na een paar maanden uit. Om even later met een knock-outbod de zaak helemaal op te kopen, waardoor de koffie- en theeproducent in april 2013 weer van de beurs was. Nolet ontkent dit te willen, maar dat deed de miljardairsfamilie Reinmann – rijk geworden dankzij de schoonmaakmiddelen van Reckitt Benckiser – destijds ook.

Wodka
Nolet Distillery behaalt de laatste jaren vooral succes met de productie van hun Ketel One Vodka. Door de joint venture met drankenconcern Diageo zeven jaar geleden loopt de wodka van Nolet mee in de distributie en marketing van Diageo-merken zoals Smirnoff en Johnnie Walker. Hierdoor staat deze nu ook internationaal op de kaart.

Ambachtelijk
Bij Nolet staat inmiddels de tiende en elfde generatie aan het roer, met Carolus Nolet als huidige eigenaar en hoofd van de familie Nolet. In 1691 besloot Joannes Nolet de distilleerderij te beginnen. Hij experimenteerde destijds veelvuldig met kruiden en specerijen en vertrouwt zijn bevindingen toe aan zijn dagboeken. Die bevindingen vormen volgens het bedrijf nog steeds de basis voor de ambachtelijk gestookte Ketel 1 jenever.

Op de foto: de distilleerderij van het familiebedrijf met daarbij de karakteristieke molen die zij in 2006 in gebruik namen. De molen wordt gebruikt om buitenlandse gasten te ontvangen en wekt energie op ten behoeve van het bedrijf.

Recommended Posts
Groenenberg