OM eist werkstraf oud-rechters zaak Chipshol

Utrecht – Het OM eist een werkstraf van 240 uur en een celstraf tegen de twee oud-rechters Pieter Kalbfleisch en Hans Westenberg. Volgens de aanklagers hebben zij gelogen onder ede.

Het openbaar ministerie eist twee maanden voorwaardelijk en 240 uur werkstraf tegen  Kalbfleisch, voormalig rechter in de zaak Chipshol. Westenberg kreeg een eis te horen van vier maanden voorwaardelijk en eveneens 240 uur werkstraf. Dat meldt het FD. Volgens de krant is het OM van mening dat de rechters niet de waarheid hebben gesproken over hun vriendschap.

Zitting
Tijdens de zitting in de rechtbank van Utrecht zei de officier: “Het onderwerp waarover gelogen is lijkt misschien niet zo ernstig, maar meineed is meineed. We hebben hier ook nog eens te maken met voormalig rechters. Zij hebben waarschijnlijk honderden keren mensen in de rechtbank gevraagd om onder ede de waarheid te spreken.”

Smartengeld
Twee weken geleden eisten vader en zoon Poot, eigenaren van familiebedrijf Chipshol smartengeld. Volgens Liesbeth Zegsveld, advocaat van het bedrijf, liepen de eigenaren namelijk reputatieschade en gederfde levensvreugde op. De uitspraak volgt.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief