Omzet bouwbedrijf Mourik stijgt door buitenlandse activiteiten

 In Finance

Groot-Ammers – Familiebedrijf Mourik heeft 2011 afgesloten met een omzetstijging. Volgens bestuursvoorzitter Kees Mourik is de omzetstijging van 1,6 procent een resultaat om trots op te zijn.

Mourik zegt dat de resultaten over het afgelopen jaar zijn verwachtingen overtroffen. De winst van het bouwbedrijf over 2011 bedroeg 12,2 miljoen euro. “En dat is nog meer dan verwacht. En dat is de kracht van een familiebedrijf: snel de bakens verzetten en snel beslissen.” Mourik doelt hiermee op de snelle anticipatie op de Europese omstandigheden, door opdrachten uit het Midden-Oosten te halen.

Buitenlandse order
Volgens Mourik verschuift het zwaartepunt van het bedrijf meer naar werkzaamheden voor de petrochemie. “Hierdoor hebben we in Qatar de grootste buitenlandse order in de geschiedenis van het bedrijf binnengehaald.” Het geheim achter het succes van de familiezaak is volgens Mourik makkelijk te verklaren. “We hebben een hechte groep van trouwe medewerkers. Loyale medewerkers knokken voor de naam van het bedrijf.”

Recommended Posts