Ondernemend Nederland staat open voor familiebedrijf

 In Innovatie

Den Haag – Nederland onderneembaar maken, daarvoor pleit de nieuwe organisatie Ondernemend Nederland (ONL) van Hans Biesheuvel. “Voor ondernemerschap moet meer ruimte komen”, zegt de oud-voorzitter van MKB-Nederland tegen Fambizz.

Familiebedrijven vormen een belangrijke doelgroep voor ONL. Door de langetermijnvisie van zowel ONL als familiebedrijven passen ze goed bij elkaar. “ONL is volledig gericht op de lange termijn. Onze focus ligt op ondernemerschap. Beide punten zijn ook bij het familiebedrijf belangrijk”, zegt Biesheuvel, voorzitter van ONL. “Voor ondernemerschap moet hier in Nederland veel meer ruimte komen. Bij ONL bepalen ondernemers zelf de agenda, waardoor die ruimte er automatisch komt.”

Familie
Familiebedrijven spelen een belangrijke rol in het leven van Biesheuvel: “Ik kom zelf uit een familiebedrijf en mijn hart ligt bij de familiebedrijven. Mijn hart zal ook altijd blijven kloppen voor deze bedrijven, ik draag ze een warm hart toe.” Hij geeft verder aan dat hij zich in zijn tijd als MKB-voorzitter ook al hard maakte voor familiebedrijven. “Tijdens de Week van de Ondernemer hebben we vorig jaar zelfs een aparte dag gehad voor familiebedrijven. Dit was destijds de aftrap van deze week.”

ONL
Ondernemend Nederland is volgens de voorzitter een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. “Binnen MKB en VNO/NCW bestaan de leden met name uit brancheorganisaties. Wij richten ons uitsluitend op ondernemers.” Het streven van de nieuwbakken organisatie is om een achterban te creëren van minimaal 100.000 ondernemers. “Dat lukt natuurlijk niet in een dag, daar gaat meer tijd in zitten”, meent Biesheuvel. “Maar ja, als je impact wilt hebben met een organisatie, moet je wel beschikken over een grote achterban.”

Recommended Posts