Ondernemer Scheveningse Pier boos op Van der Valk

 In Finance

Scheveningen – Horecafamilie Van der Valk heeft de Scheveningse Pier eerder dit jaar failliet laten verklaren. Een exploitant wil de familie daar bestuursrechtelijk aansprakelijk  voor stellen.

De exploitant  van een pannenkoekenhuis op de pier, Aad Rog, hoopt op een nieuwe toekomst van de pier. Dit vertelt hij tegen het Financieele Dagblad. Fambizz berichtte eerder al dat het familiebedrijf Van der Valk faillissement voor de Scheveningse pier had aangevraagd. De boze exploitant beschuldigt de familie van mismanagement, slecht ondernemerschap en het bewust failliet laten gaan van de pier en wil de familie aansprakelijk stellen voor het faillissement. De ondernemer zegt veel geld in zijn zaak te hebben gestoken en heeft naar eigen zeggen een goed lopend bedrijf.

Doorstart
Tientallen (internationale) ondernemers hebben zich gemeld bij de curator als nieuwe eigenaar voor de pier. Volgende maand zal de curator via een veiling de Scheveningse pier proberen te verkopen. Goed nieuws voor Rog, die met smart zit te wachten op een nieuwe eigenaar. Met veel nieuwe ideeën is hij hoopvol voor de toekomst. Hij geeft aan dat het geen zin had om met ideeën aan te kloppen bij het familiebedrijf. “Alles is beter dan Van der Valk.”

Recommended Posts