Ondernemers bieden hulp aan familiebedrijven

 In Innovatie

Middelharnis – Banken verstrekken in deze tijd van economische crisis nauwelijks nog kredieten. Daarom zijn vermogende ondernemers opgestaan om veelbelovende en innoverende Nederlandse bedrijven te helpen met hun financiering.

Door de terughoudendheid van banken kunnen bedrijven nauwelijks nog investeren. Dit leidt tot onnodige faillissementen en stagnerende economische groei. Ondernemersfamilie Jager heeft daarom het nieuwe BizzFund opgericht. Het doel is om via de uitgifte van obligaties gezonde middelgrote bedrijven te steunen en zo de economische groei en werkgelegenheid veilig te stellen. BizzFund richt zich met name op familiebedrijven.

Hulp in de vorm van leningen
De initiatiefnemer van BizzFund, Erwin Jager, en zijn vrouw leiden zelf samen al jarenlang een succesvol bedrijf. Ze beschikken over een uitgebreid netwerk van specialisten, deze kunnen bedrijven op allerlei manieren helpen. Met BizzFund wil de familie Jager volwassen, winstgevende ondernemingen met een minimale omzet van 10 miljoen euro risicokapitaal verstrekken in de vorm van een lening. De voorkeur gaat hierbij uit naar familiebedrijven. De lening moet binnen drie jaar zijn terugbetaald. Het fonds geeft hiervoor obligaties uit aan vermogende particulieren, ondernemers en beleggers, die daarvoor 8 procent rente per jaar ontvangen.

Recommended Posts