Ondernemers blij met samenwerking VVD en PvdA

Den Haag – Ondernemers zien een tweepartijenkabinet van VVD en PvdA wel zitten. Ze verwachten een rustig, realistisch en stabiel beleid en willen dat de economie wordt gestimuleerd.

Uit het Ondernemerspeil, dat TNS Nipo uitvoerde in samenwerking met het Financieele Dagblad, blijkt dat 75 procent van de deelnemende ondernemers, waaronder familiebedrijven, blij zijn met de samenwerking tussen VVD en PvdA. Ze rekenen op een snelle formatie die duidelijkheid en vertrouwen verschaft, wat volgens hen in het belang is van de Nederlandse politiek.

Economie op gang
Om de economie weer op gang te krijgen willen de respondenten lagere belastingen en uitkeringen, een soepeler ontslagrecht en een dalend begrotingstekort. Ook moet er iets gedaan worden aan de werkgelegenheid, het bevorderen van de koopkracht en het hervormen van de woningmarkt. Een ruime meerderheid denkt dat de formatie uiterlijk eind november rond is en dat dit kabinet de volledige vier jaar volmaakt.

Familiebedrijven kiezen voor VVD
Ondernemers zijn minder tevreden over het grote aantal stemmen voor de PvdA, maar doordat de partij gaat samenwerken met de VVD hebben ze vertrouwen in deze combinatie. Fambizz berichtte al eerder dat familiebedrijven massaal kiezen voor deze partij.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief