Ondernemers hebben steeds minder vertrouwen

Deventer – Sinds het uitbreken van de crisis is het vertrouwen van MKB-bedrijven in het economisch beleid van de overheid blijven dalen. 

MKB’ers, waar veel familiebedrijven onder vallen, zijn steeds minder optimistisch over hun eigen onderneming en dan met name de ontwikkeling hiervan. Dit komt naar voren uit een meting gehouden door Panteia/EIM onder 2000 ondernemers. Slechts 34 procent van de ondernemers heeft vertrouwen in het huidige economische beleid dat gevoerd wordt door de overheid.  Ter vergelijking: in het voorjaar van 2013 was dit nog 42 procent. De ondernemers hebben dus steeds minder vertrouwen in het overheidsbeleid op het gebied van economie.

Ontwikkeling eigen bedrijf
Nog geen 30 procent van de ondernemers in het MKB geeft een voldoende of een ruim voldoende voor de ontwikkeling van hun eigen bedrijf. Toch is er wel een lichte stijging te zien vergeleken met eerdere onderzoeksresultaten. Ook het aantal ondernemers dat hun bedrijf een acht of hoger geeft, is met vier procent gestegen: van negen naar dertien procent. Eén van de mogelijke oorzaken voor deze stijging is dat de economie langzaam maar zeker uit haar schulp kruipt. Hierdoor stijgt het vertrouwen van ondernemers in hun eigen onderneming, ook al gaat het slechts om kleine percentages.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief