Ondernemersfamilie breidt uit in gezondheidszorg

 In Geen categorie

Deventer – De ondernemersfamilie Fentener van Vlissingen ontwikkelt zich meer en meer binnen de gezondheidszorg. Middels NPM Healthcare, het investeringsvehikel van de familie, wil de familie dit maal Mentaal Beter overnemen.

De familie Fentener van Vlissingen geeft steeds meer prioriteit aan investeringen in de gezondheidszorg. Dit maal is de geestelijke gezondheidszorg aan de beurt. Door middel van NPM Healtcare, het investeringsfonds van de familie binnen de zorg, plant de familie dit maal een overname van Mentaal Beter. Dit netwerk van ggz-praktijken, dat deels in het bezit is van franchisenemers en deels in handen is van bedrijven, boekte volgens het jaarverslag een omzet van 26 miljoen euro met een winst van bijna 4 miljoen euro.

Onderzoek
De familie laat middels NPM Healthcare weten dat het met deze overname voorop loopt op het gebied van ontwikkelingen binnen de geestelijke gezondheidszorg in Nederland. De enige partij die de overname nog kan verstoren is de Autoriteit Consument & Markt. De overname van Mentaal Beheer wordt momenteel onderzocht door de Autoriteit Consument & Markt om te kijken of er na een eventuele overname nog voldoende concurrentie overblijft in de geestelijke gezondheidszorg.

Bekend gezicht
Fentener van Vlissingen is niet nieuw in de gezondheidszorg. Sinds 2009 participeert NPM Capital met haar aftakking NPM Healthcare in de gezondheidszorg. De voorgaande vijf jaren heeft de ondernemersfamilie al de nodige bedrijven in de gezondheidszorg overgenomen. In mei 2011 nam het investeringsconcern van de familie al in rap tempo huisartspraktijken over en eerder dat jaar kochten zij ook al een meerderheidsbelang in het oogziekenhuis Zonnestraal.

Bekende naam
In de wereld van familiebedrijven is de familie Fentener van Vlissingen een begrip. Deze steenrijke ondernemersfamilie is de eigenaar van SHV Holding, het grootste familiebedrijf van Nederland. Dit familiebedrijf behaalde over het jaar 2012 een omzet van liefst 20 miljard euro. Met haar investeringsconcern NPM Capital is de familie Fentener van Vlissingen in diverse sectoren actief en over een aantal weken voegen zij binnen de geestelijke gezondheidszorg mogelijk weer een bedrijf toe.

Recommended Posts