ONL voor Ondernemers slaat handen ineen met Fambizz.nl

 In Dossier: ONL, Innovatie

ONL voor Ondernemers wil meer aandacht genereren voor familiebedrijven. De stichting, opgericht door Hans Biesheuvel en Mirjam Bink, gaat hiertoe structureel samenwerken met Fambizz.nl, het platform voor familiebedrijven. 

ONL voor Ondernemers wil dé stem zijn van ondernemers in Nederland. “Ondernemers bepalen onze agenda. En zij geven aan dat ze familiebedrijven een belangrijk thema vinden”, zegt Biesheuvel (rechts op de foto).

Samenwerking
Om het thema familiebedrijven bij zowel ondernemers als de politiek onder de aandacht te brengen, voorziet de redactie van Fambizz de ONL-site van nieuws en achtergrondverhalen. Daartoe wordt een speciaal portal ingericht dat zowel via Fambizz als ONL toegankelijk is. “Met deze samenwerking versterken wij onze focus op familiebedrijven”, zegt Dennis Mensink, uitgever van Fambizz. “We zijn ervan overtuigd dat we samen het familiebedrijf nog beter op de kaart kunnen zetten.”

Ruggengraat
Familiebedrijven zijn de ruggengraat van de Nederlandse economie. Er zijn in ons land meer dan 260.000 familiebedrijven die verantwoordelijk zijn voor ongeveer de helft van de werkgelegenheid en bijna 53 procent van het Bruto Nationaal Product. Biesheuvel: “Hoeveel belang wij hechten aan familiebedrijven blijkt ook wel uit het feit dat in het schaduwkabinet dat ONL heeft samengesteld, plaats is voor een minister voor familiebedrijven: Benno Leeser van Gassan Diamonds (links op de foto, red.). Door de samenwerking met Fambizz willen we ons actiepunt een extra impuls geven.”

Recommended Posts