Ook familiebedrijf moet melding maken van grootaandeelhouders

 In Bestuur & Personeel

Familiebedrijven mogen niet uitgezonderd worden van de plicht melding te maken van hun grootaandeelhouders. Ze zijn tenslotte niet ‘braver’ dan andere vennootschappen. Dat zegt Judith Sargentini, Europarlementariër voor GroenLinks.

De uitspraak van Sargentini is een reactie op de kritiek die familiebedrijven hebben op de nieuwe anti-witwasrichtlijn. Registratie is volgens haar noodzakelijk om de identiteit te achterhalen van natuurlijke personen die achter vennootschappen en andere juridische vehikels schuil gaan, zo staat in het FD. “Alleen op die manier kunnen we belastingontduiking effectief aanpakken.”

Transparant
Het is volgens de Groen Links-politicus belangrijk dat de bezitsstructuur van een bedrijf transparant wordt. “Aandeelhouders dienen hiervoor minimale informatie te verschaffen. Wat privé is, kan privé blijven. Als families zeggen dat ze lijden onder de openheid, dan stel ik daar tegenover dat de samenleving lijdt onder crimineel handelen waar een einde aan moet komen”, zo zegt zij in het interview met de krant.

 

Recommended Posts