Opening crowdfunding bakkerij Tilburg

 In Bestuur & Personeel

Bakker Jan van Riel haalde in acht uur tijd 150 duizend euro op door middel van crowdfunding. Zijn nieuwe bakkerswinkel gaat 26 mei open in Tilburg.

In het twee minuten durende crowdfunding filmpje dat bakker Jan van Riel op 9 januari online zette is van Riel zelf te zien, in bakkersoutfit. Hij legt in heldere taal en met ondersteunende beelden uit wat hij met zijn nieuwe concept ‘Bikken & Bakken’ graag wil bereiken: het inzichtelijk maken van het ambachtelijke bakproces waarmee hij zijn broden bakt.

In een oude regenjassenfabriek
Een paar maanden later is zijn droom gerealiseerd in de vorm van een bakkerij die alleen van de lunchroom en het winkelgedeelte gescheiden wordt door een glazen wand. Van Riel: “Ons doel is om in een puur ambachtelijke omgeving te zorgen voor beleving, door het ambachtelijke bakproces te laten zien en gasten kennis te laten maken met eerlijke en duurzame producten.” Het werkte: binnen acht uur had hij zijn streefbedrag van 150 duizend binnen. De andere helft van de 300 duizend aan geraamde kosten voor de verbouwing van de oude regenjassenfabriek van Falcon, bekostigde hij zelf in samenwerking met een aantal leveranciers.

Alles nieuw
Het bedrijf Bakkerij van Riel werd in 1935 opgericht door de grootvader van Jan van Riel en was tot voor kort gevestigd aan de Hasseltstraat in Tilburg. Voor het nieuwe concept dat de huidige directeur van Riel voor ogen had, was meer ruimte nodig. De Tilburgse Piushaven bood uitkomst. Dat is wel even wennen. “We hebben aan de Piushaven een geheel nieuwe bakkerij gerealiseerd. In onze oude bakkerij ken ik ieder hoekje, herken ik ieder geluid en weet ik blindelings mijn weg te vinden. Nu is alles compleet nieuw en daar moet je mee leren werken”. ‘Bikken & Bakken’ zal daarom dinsdag 19 mei tot en met zaterdag 23 mei al open zijn voor het publiek. Gasten kunnen in deze dagen alvast de koffie keuren, een kijkje nemen in de bakkerij, de tafels en stoelen uittesten en producten tegen een aantrekkelijke prijs kopen. De officiële opening van ‘Bikken & Bakken’ is 26 mei.

Recommended Posts