Oproer om ontslagen bij Odfjell

 In Finance

Rotterdam – Tankopslagbedrijf Odfjell Terminals Rotterdam gaat een groot deel van de banen schrappen. Dit is het gevolg van de contractbreuk die grootste klant Shell onlangs pleegde. 

Oproer is vandaag ontstaan binnen tankopslagbedrijf Odfjell Terminals. In een verklaring die het bedrijf heeft verstuurd kondigt de directie aan dat er door een noodzakelijke organisatieverandering ontslagen vallen. Hoeveel dit er zijn wil het bestuur niet zeggen. Eerder berichtte Fambizz al over het feit dat Shell het contract met het familiebedrijf heeft opgezegd, echter was toen nog niet bekend wat hiervan de consequenties waren.

Vertrouwen
Ruud Wennekes, bestuurder bij FNV Bondgenoten meldt in verschillende media dat hij woedend is. De reden hiervoor is dat de bonden pas mogen onderhandelen als ze beloven de gesprekken geheim te houden. Kaderleden van het bedrijf mogen ook niet bij de vergadering aanwezig zijn. Voor het personeel blijft het dus een raadsel om hoeveel banen het gaat. Medewerkers dreigen nu het vertrouwen op te zeggen in het management van Odfjell Terminals.

Nasleep
Het van oorsprong Noorse familiebedrijf kwam de afgelopen tijd meerdere malen negatief in het nieuws. Sinds eind juli ligt de onderneming stil om de veiligheid te verbeteren. Grootste klant Shell beëindigde daarom het contract met Odfjell omdat het bedrijf niet meer aan de contractuele verplichtingen kon voldoen. In deze periode was het gevolg voor de medewerkers bij Odfjell nog niet duidelijk, nu lijkt de nasleep te beginnen.

 

 

Recommended Posts