Opvolgen kun je leren [afl. 1]

Managementcentrum de Baak zette de Opvolgersacademie op voor zowel de zakelijke als de emotionele overdracht. Hein Uytendaal: “Vroeger keek ik tegen mijn vader op.”

Het leven van Hein Uytendaal kreeg plotseling een heel andere wending, toen zijn vader, directeur van restaurant Landgoed Groenendaal, werd getroffen door een hartkwaal. En de tweede man in het bedrijf, de oom van Hein Uytendaal, kreeg onfortuinlijk genoeg in diezelfde periode een tia. Beiden knapten gelukkig op, maar Uytendaal senior riep zijn zoon bij zich met de mededeling: “Nu overnemen of ik verkoop de zaak.” De jonge Uytendaal had altijd al gezegd dat hij zijn vader wilde opvolgen, maar dit was een stuk sneller dan gepland. Hij was 24 jaar. Toch besloot hij de stap te wagen; de volgende dag zwaaide de vierde generatie Uytendaal de scepter over het landgoed.

Frisse wind door de zaak
Landgoed Groenendaal ligt verscholen tussen de eeuwenoude bomen van de Heemsteedse bossen. Fietsers en auto’s rijden via de bochtige oprijlaan het statige gebouw tegemoet. De buitenkant laat geschiedenis zien, het interieur is gemoderniseerd. Het personeel ook. Uytendaal vroeg zijn oom plaats te maken voor een jongere manager en ook de chef-kok werd na zeventien jaar dienstverband vervangen. Uytendaal: “Het vertrek van beiden verliep uiteindelijk in goed overleg, maar gemakkelijk was het niet. Toch moest ik wel. De zaak stond op inslapen na decennialang dezelfde bedrijfsvoering te hebben gekend.”

Steuntje in de rug
Bij dit soort beslissingen zijn emoties niet van de lucht en Uytendaal had nou niet bepaald veel ervaring opgedaan in zijn korte loopbaan. Hoewel zijn vader op de achtergrond nog wel meewerkte, was het de bedoeling dat Uytendaal alles geheel zelfstandig zou gaan doen. Dus bood zijn vader hem een theoretische ruggesteun aan: de Opvolgersacademie bij de Baak, speciaal opgezet voor opvolging in familiebedrijven.

Worstelen met de overname
Enkele jaren geleden zagen enkele accountmanagers van Van Lanschot Bankiers jonge klanten worstelen met de overname van het familiebedrijf. De bank besloot in te spelen op de behoefte en in samenwerking met het Noordwijkse managementcentrum de Baak een academie op te zetten. Programmamaker Henk Eggink zorgt momenteel voor de invulling van het studieprogramma. Eggink: “De academie moet inzicht geven in wat de opvolgers zakelijk te doen staat, maar legt ook de vinger op de zere plek: de emotionele kant van het verhaal.”

Volwassen worden
Dat het emotioneel is, heeft Uytendaal aan den lijve ondervonden. Niet alleen vanwege de ontslagen, maar ook omdat hij zijn vader op een andere manier heeft leren kennen door met hem samen te werken. “Vroeger keek ik tegen mijn vader op. Dat is nu voorbij. Misschien is het een kwestie van volwassen worden, maar confronterend is het wel.”

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de redactie van Overnamematch.nl.
Lees ook deel 2 van de serie artikelen over dit thema.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief