OR te weinig betrokken in familiebedrijf

 In Bestuur & Personeel

Deventer – Goed bestuur in familiebedrijven, het blijkt behoorlijk ingewikkeld. Ook voor de OR van een familiebedrijf is het lastig om invloed te krijgen op het beleid van de bestuurders.

Er is de laatste tijd het nodige gezegd en geschreven over goed bestuur in familiebedrijven. Ook voor de ondernemingsraad van een familiebedrijf blijkt het lastig de medezeggenschap vorm te geven. Het voornaamste probleem waar de OR tegenaan loopt is de geringe invloed die het krijgt op het beleid van de bestuurders binnen een familiebedrijf. Hoe zorg je er als ondernemingsraad dan toch voor dat je medezeggenschap krijgt in een familiebedrijf? Ellen Vos, consultant werkgeluk in familiebedrijven bij Youmeus, geeft een aantal tips in het tijdschrift OR informatie.

• Volg WOR-trainingen samen met het bestuur. Voor het goed functioneren van de OR is het belangrijk om samen met het besuur een Wet op de Ondernemingsraden-training te bezoeken. Bestuurders van het familiebedrijven leren zo om de ondernemingsraad een actievere rol te laten vervullen en ondernemingsraden leren zo hoe zij goed kunnen functioneren binnen een organisatie. Dit helpt ondernemers van familiebedrijven om in overleg te treden met de OR over wat de rol van de ondernemingsraad binnen het familiebedrijf is, maar ook hoe zij deze kunnen verbeteren.

• Ga in gesprek met het bestuur over de toegevoegde waarde van een ondernemingsraad. Waarom is het zo belangrijk voor het familiebedrijf en wat kan het toevoegen aan de organisatie? Het moet voor zowel het familiebedrijf als de ondernemingsraad natuurlijk een win-win situatie worden.

• Wees een prettige gesprekspartner. De ondernemingsraad zelf moet voor de bestuurder van het familiebedrijf wel een prettige gesprekspartner zijn. Dit kan onder meer door de professionaliteit van de OR te vergroten door bijvoorbeeld begrip te tonen voor de waarden van het familiebedrijf.

•Heb respect voor de bedrijfscultuur. Het in stand houden van de bedrijfscultuur van een familiebedrijf, heb je als ondernemingsraad zelf in de hand. Respecteer daarom de ongeschreven regels uit de bedrijfscultuur. Zo blijft de cultuur van het familiebedrijf in stand en krijgt de ondernemer steeds meer respect voor de ondernemingsraad.

• Onderzoek de mogelijkheid voor alternatieve vormen van medezeggenschap. Medezeggenschap kent diverse vormen, ook binnen een familiebedrijf. Zo zijn sommige vormen van medezeggenschap bijvoorbeeld gericht op de participatie van medewerkers. Alternatieve vormen van medezeggenschap passen mogelijk beter bij de bedrijfscultuur en zorgen dat de bijzondere cultuur van het familiebedrijf in stand blijft.

Recommended Posts