OrthoMetals bouwt nieuwe hal in Meppel

 In Finance

Zuidwolde – OrthoMetals uit Zuidwolde bouwt een nieuwe hal in Meppel. Het familiebedrijf van Ruud Verberne en Jan Gabriels recyclet wereldwijd metalen die overblijven na crematies.

“De huidige hal in Zwolle voldoet niet meer aan onze wensen qua grootte en indeling. Bovendien loopt het huurcontract van ons pand in Zwolle af”, vertelt eigenaar Ruud Verberne. Het industrieterrein in Meppel kwam als beste uit de bus wat betreft voorzieningen, locatie en afstand voor de werknemers. Eind volgend jaar moet het nieuwe bedrijfsgebouw in Meppel klaar zijn.

Wereldleider
Familiebedrijf OrthoMetals haalt kunstheupen, rugimplantaten en botschroeven bij crematoria op, sorteert deze en brengt ze naar smelterijen. De metalen worden vervolgens doorverkocht aan de auto –en vliegtuigindustrie. OrthoMetals is met slechts zes medewerkers een wereldleider in deze markt. Het bedrijf werkt samen met 450 crematoria en opereert in vijftien Europese landen, de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.

Goed doel
OrthoMetals recyclet niet alleen implantaten en kunstheupen. Ook gouden tanden, trouwringen en horloges die de ovens overleven worden behandeld. Het familiebedrijf heeft een jaaromzet van ongeveer vier miljoen euro. Driekwart van deze omzet wordt teruggegeven aan de crematoria. Verberne: “We kunnen met een kwart van onze omzet onze kosten dekken, geld reserveren voor tegenslag en ook nog blijven uitbreiden. De crematoria steken dit geld in een goed doel in overleg met de nabestaanden.”

Samen met Verberne’s dochter en zoon en Gabriels’ twee zonen vormt OrthoMetals een familiebedrijf, dat in 1995 opgericht is.

 

Recommended Posts