Orthopharma overgenomen door nieuwe generatie

 In Geen categorie

De bedrijfsopvolging van voedingsadviesbedrijf Orthopharma is een feit. Dochter, Danuta Stuyver staat samen met haar partner Sander Zwart vanaf heden aan het roer van het familiebedrijf.

Met de verkoop van een lifestyleprogramma, voedingssupplementen en coachadvies zorgt het bedrijf ervoor dat haar klanten gewicht verliezen en makkelijker op een gezonder gewicht blijven. De bedrijfsvoering wordt sinds de overname van Orthopharma geleid door de dochter van de voormalige DGA, Danuta Stuyver, en haar partner, Sander Zwart.

Overname
In 2011 sloten Stuyver en Zwart zich aan bij Orthopharma als managing director. “Het was toen nog niet mijn ambitie om het bedrijf over te nemen. Dat idee is pas later gaan groeien”, aldus Stuyver. De overname is uiteindelijk gerealiseerd met een zogenaamde earn-out constructie. “Hierbij hebben wij gelijk honderd procent van de aandelen in ons bezit, maar betalen we gedurende zes jaar een percentage  van de omzet aan mijn vader. ”Volgens Stuyver heeft deze constructie zowel voor- als nadelen. “Als het goed gaat met het bedrijf, profiteert mijn vader mee. Als het minder gaat, merkt hij hier ook de gevolgen van.”

Toekomst
Ondanks de overname van Orthopharma blijft het businessmodel van het bedrijf gehandhaafd. “Wij verkopen onze voedingsprogramma’s aan onze klanten via coaches, artsen en andere kenners op het gebied van voeding. Dit blijven we doen. Wel willen we ons in de toekomst ook meer richten op online verkoopkanalen.”

Recommended Posts
Ed van de Vijver