Overleden Dirk Smilde (87) geroemd om ondernemerschap

Heerenveen- Dirk Smilde, oud-directeur van familiebedrijf Royal Smilde, is op 87-jarige leeftijd overleden. Smilde was meer dan 60 jaar actief in het Friese voedingsmiddelenbedrijf.

Dirk Smilde, die door Quote in 2012 op nummer 411 werd gezet in de fameuze Quote 500-lijst met een geschat vermogen van 65 miljoen euro, stond aan de basis van een indrukwekkende groei van Royal Smilde. In 1945 begon hij in het familiebedrijf, waar hij negen jaar later als vierde generatie werd benoemd tot mededirecteur naast zijn vader. Onder leiding van Smilde bouwde het bedrijf internationaal aan een sterke positie in voedingsmiddelen als gebak, salades en oliën.

Familiebedrijf
Eerder dit jaar vierde Royal Smilde het 150-jarige bestaan. Ook Dirk Smilde was daarbij aanwezig. De bedrijfsleiding is al langere tijd in handen van zijn zoon Arend Smilde. Hij voert de directie over een familiebedrijf met ongeveer 600 werknemers, productie- en verkoopvestigingen in de Benelux, Duitsland en Groot-Brittannië.

Royal Smilde heeft inmiddels een condeolanceregister geopend op haar website en roemt de oud-directeur om zijn grote rol in de geschiedenis van het familiebedrijf. “Zijn ondernemerschap, de passie en gedrevenheid en de altijd aanwezige belangstelling voor zijn medewerkers waren en zijn voor ons allen een blijvende inspiratiebron.”

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief