Overname Attractiepark Slagharen betekent einde familiebedrijf

 In Bedrijfsoverdracht

Slagharen – Vakantie- en attractiepark Slagharen is overgenomen door de Spaanse pretparkengroep Parques Reunidos. Dit maakte het bedrijf donderdag bekend. Door de overname is Slagharen geen familiebedrijf meer.

De aandelen van het bedrijf waren sinds 2005 in handen van Henric en Bouwe Bemboom, zoon en dochter van oprichter Henk Bemboom. Bemboom begon 49 jaar geleden met de verhuur van vakantiewoningen en liet al snel een speeltuin, zwembad en diverse attracties bijbouwen.

Overname
Parques Reunidos was al langer met het park in gesprek over een overname. De Spaanse pretparkengroep bezit verschillende pretparken in Europa en Amerika, waaronder Bobbejaanland in België en het Duitse Movie Park. Ook heeft Parques Reunidos meerdere dierentuinen en waterparken in bezit.

Management blijft
Slagharen trekt jaarlijks zo’n 1,5 miljoen bezoekers. Bij het attractiepark werken zo’n 750 medewerkers. Huidig bedrijfsdirecteur Angelique Klar en het huidige management blijven gewoon onderdeel uitmaken van het bedrijf. In 2013 viert het bedrijf zijn 50-jarig jubilieum.

Recommended Posts