Overname C1000 gouden zet familiebedrijf Jumbo

 In Finance

Veghel – Het succesverhaal van de familie Van Eerd duurt voort. De overname van C1000 blijkt een gouden zet te zijn met een enorme omzetgroei voor Jumbo.

Familiebedrijf Jumbo heeft in het eerste half jaar een consumentenomzet van meer dan 3,6 miljard euro gerealiseerd. Zoveel haalde de onderneming in 2011 nog niet eens in een heel jaar. Vorig jaar boekte het concern een omzet van 3,2 miljard euro in twaalf maanden tijd.

Omzetgroei door overname
De enorme omzetgroei van veertig procent is vooral te danken aan de overname van de supermarkten van C1000. De omzetgroei bij Jumbo op eigen kracht was 2,6 procent. De omzet van de C1000-winkels groeide met vijf procent tot 2,2 miljard euro en het aantal vestigingen tot 426. Die resultaten neem Jumbo sinds februari mee in zijn eigen cijfers.

Succesformule
Levensmiddelengroothandel Van Eerd werd in 1921 opericht door de gelijknamige familie. In 1983 kocht het familiebedrijf de formule van Jumbo, een supermarkt die Jan en Anita Meurs in 1979 hadden opgestart. In korte tijd schoten er tientallen Jumbo-filialen uit de grond in de zuidelijke provincies. Sindsdien blijft de teller maar lopen en staat deze inmiddels al op 293 vestigingen door heel Nederland.

Plannen
Jumbo gaf aan dit jaar nog 25 winkels van de eigen formule te willen openen. Het gaat daarbij voornamelijk om C1000-winkels waar al langer ombouwplannen voor zijn. Volgend jaar verwacht het bedrijf dat het aantal winkels van C1000 dat omgebouwd wordt rond de 100 zal liggen. Deze maand liet Fambizz al weten dat Jumbo op last van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) 136 winkels aan Ahold en Coop verkocht om de overname van C1000 rond te krijgen.

[Op de foto: Jumbo-topman Frits van Eerd]
Recommended Posts