Overname NedCar door VDL Groep definitief

Eindhoven – De overname van NedCar door familiebedrijf VDL Groep is definitief. Per 1 januari 2013 gaan de bedrijven onder VDL NedCar samen verder.

Met de overname van autofabriek NedCar door familiebedrijf VDL Groep komt er een einde aan een lange periode van onzekerheid. Dat meldt minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie aan de NOS. “Ik ben er trots op dat het is gelukt 1500 banen voor Nederland te behouden. Dit is het begin van een nieuwe toekomst voor NedCar.”

Banen blijven behouden
De 1500 banen die in eerste instantie geschrapt zouden worden om een administratieve doorstart te kunnen maken, blijven alsnog bestaan dankzij BMW. Het autoconcern wil in 2014 MINI’s laten bouwen door VDL NedCar. Wel zullen de medewerkers per 1 januari 2013 in de WW terechtkomen. Het bedrijf helpt met de zoektocht naar een vervangende baan. Wie geen ander werk vindt, ontvangt een WW-uitkering die VDL aanvult tot het oorspronkelijke loon. Daarna zullen de medewerkers, naarmate de bedrijfsactiviteiten toenemen, terug in dienst treden.

”VDL Groep wil met deze overname haar positie op de internationale automotive markt verder versterken. Per 1 januari 2013 wordt het bedrijf een onafhankelijk autoproducent en zal onder de naam VDL NedCar in opdracht van derden auto’s gaan produceren”, aldus het familiebedrijf.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief