Overrijselse ondernemer meest positief

 In Geen categorie

Midden- en kleinbedrijven uit Overrijsel zien het helemaal zitten na het afgelopen jaar. Friese ondernemers zijn daarentegen het meest pessimistisch.

64 procent van de Overrijselse mkb-bedrijven, waaronder familiebedrijven, verwachten een omzetgroei in 2015. Veel mkb-ondernemers in andere Nederlandse provincies zijn eveneens tevreden over het afgelopen jaar. Noord-Hollandse mkb-bedrijven (57 procent) en Noord-Brabantse en familiebedrijven uit Flevoland (beide 55 procent) verwachten ook een omzetgroei. Dit blijkt uit de MKB Marktmonitor van uitzendbureau Unique, uitgevoerd door Motivaction.

Onderzoek
Het onderzoek is uitgevoerd onder 2142 mkb’ers in Nederland. Tegenover veel positiviteit, in onder andere Overijssel en Noord-Brabant, staat negativiteit in andere provincies. Zuid-Hollandse en Friese ondernemers in het mkb verwachten het vaakst een omzetdaling.

In 2014 waren de Friese ondernemers in het mkb ook het somberst. Noord-Hollandse mkb’ers realiseerden in 2014 het vaakst omzetgroei (ruim vijftig procent). Daarnaast is het opvallend dat ondernemers in Flevoland vorig jaar het meest positief waren, maar dat de gerealiseerde omzetgroei toch achterbleef bij andere provincies.

Recommended Posts