Peter Macco grootste fietsenwinkel van Utrecht

Fietsenhandelaar Peter Macco in Utrecht heeft een nieuwe, grote vestiging gekocht. Hierin kan de onderneming 2000 fietsen kwijt, waarmee het de grootste fietsenwinkel van Utrecht is. Het familiebedrijf hoopt hiermee de concurrentie met grote internetbedrijven aan te kunnen.

In een fabriekshal op het bedrijventerrein Cartesius opende Peter Macco een ‘Experience Center’ met een grootte van 1500 vierkante meter.

Concurrentie internetwinkels
Het oude pand van het bedrijf aan de Amsterdamsestraatweg was al een tijd te klein. Er komen steeds meer typen tweewielers , waaronder e-bikes en hippe lifestylefietsen, die meer ruimte opeisen. Bovendien bieden internetwinkels kortingen aan op de aankoopprijs. “Het is aan jezelf om daar een antwoord op te vinden.” Dat stelt Jimmy Macco, die het bedrijf binnenkort overneemt, tegen het AD. “De internetprijzen hebben we niet, maar we zitten er wel dicht tegenaan door groot in te kopen. Wij bieden advies en service die je online niet krijgt. Mensen vinden het prettig om een fiets eerst te kunnen proberen. En dat we zo veel fietsen hebben staan, geeft mensen vertrouwen. Bijna iedereen die hier komt, gaat weg met een fiets.” Klanten kunnen hun tweewieler meteen meenemen, in tegenstelling tot veel andere fietsenwinkels en internetshops waarbij de fiets nog besteld moet worden bij de fabriek. “We hebben de verkoop georganiseerd volgens de IKEA-gedachte. Eerst fietsen bekijken en vergelijken. Als de fiets niet rijklaar is, gebeurt dat direct in de werkplaats.”

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief