Podcast BDO – Over Ondernemen: de gevolgen van Covid-19 voor het mkb

Inmiddels is duidelijk dat het coronavirus Covid-19 verstrekkende gevolgen heeft voor het (wereldwijde) bedrijfsleven. Zo staan productieprocessen stil, zijn activiteiten binnen de culturele sector massaal afgelast en stapelen zeecontainers zich op aan de kades van Hong Kong en Shanghai. Welke maatregelen kunt u treffen om de financiële gevolgen van Covid-19 te minimaliseren? Antwoord daarop hoort u in de nieuwe podcast-serie van BDO, Over Ondernemen.

De host van de podcasts is journalist en presentator Wouter Kurpershoek en je vindt alle podcast-afleveringen van BDO in hun Spotify-afspeellijst.

Aflevering 1: Interview keilekker.nl én maatregelen voor het mkb toegelicht

Voor de eerst aflevering van de podcast-reeks Over Ondernemen gaat Bart-Jan van Hees, BDO-partner Legal, in op de juridische gevolgen van de coronacrisis voor mkb’ers. Ook gaat host Wouter Kurpershoek in gesprek met ondernemer Remco Beekman over zijn Brabantse worstenbroodjes van keilekker.nl en hoe hij zijn bedrijf door deze lastige periode loodst. Tot slot vertelt belastingadviseur Karla Schipper over de belangrijkste fiscale gevolgen voor mkb’ers.

Luister de eerste aflevering hier.

Aflevering 2: Gevolgen voor de bedrijfsvoering en Jumbo Supermarkten

In de tweede aflevering komt allereerst Alexander Leppink, BDO-partner Outsourcing, aan het woord over de impact van het coronavirus op de bedrijfsvoering. Daarnaast vertelt Roland Grimberg, franchisenemer bij Jumbo Supermarkten, over zijn eigen uitdagingen als supermarktondernemer. Ook in deze aflevering is er aandacht voor de fiscale gevolgen van het coronavirus, verwoordt door Anne Marieke Smits, BTW-specialist en partner bij BDO.

Luister de tweede aflevering hier.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief