Pon Holdings BV sponsor van Rijksmuseum

 In Finance, Privé & Vermogen

Amsterdam – Familiebedrijf Pon Holdings BV wordt de nieuwe sponsor van het Rijksmuseum. Ter ere van het sponsorcontract stelt het museum vanaf eind mei een bijzonder object tentoon.

Vanaf 1 januari 2013 sponsort Pon Holdings BV activiteiten rondom de opstelling 20e eeuw, zoals de koop en restauratie van kunstwerken en de organisatie van de tentoonstelling. Als blijk van waardering stelt het Rijksmuseum vanaf 22 mei 2012 tijdelijk een beroemd schetsontwerp van Pon tentoon: de schets van het Volkswagenbusje. Oprichter van het familiebedrijf, Ben Pon, maakte deze schets precies 65 jaar geleden voor Volkswagen. “Inmiddels is de schets een fenomeen in onze sector”, vertelt Jacques Geijsen, woordvoerder van Pon. “Het is dan ook heel bijzonder dan het Rijksmuseum dit tentoonstelt.”

Samenleving ondersteunen
Voor het Rijksmuseum is sponsoring essentieel. Maar ook Pon hecht veel waarde aan de samenwerking. “Je maakt deel uit van de samenleving. Wij vinden het dan ook van groot belang die samenleving te ondersteunen”, licht Geijsen toe. Volgens de woordvoerder kwamen de eerste gesprekken op informele wijze tot stand, onder andere omdat er een goede aanleiding was. “Zij hebben een museum, wij een bijzonder stuk cultureel erfgoed. Daar hebben we op een bijzondere en tastbare wijze invulling aan kunnen geven.”

Grootste familiebedrijven
Pon Holdings BV is een internationale handels- en serviceorganisatie op het gebied van auto’s en fietsen. Het bedrijf werd in 1895 opgericht en richtte zich aanvankelijk met name op Opel. Later werden onder meer Volkwagen en Continental tot het portfolio toegevoegd. De onderneming behoort met ruim 11.000 medewerkers tot de grootste familiebedrijven van Nederland.

Recommended Posts