“Positief dat de vorige eigenaar betrokken is gebleven” [Profielinterview CSS Yacht Coating Services]

 In Geen categorie

Nederlandse familiebedrijven zijn toonaangevend als het gaat om de bouw en onderhoud van superjachten voor de allerrijksten ter wereld. Van de vijftig grootste jachten ter wereld is zeker de helft wel eens onder handen genomen door een klein Nederlands coating consultant bedrijf: CCS Yacht Coating Services.

De wereld van de superjachten onttrekt zich aan het oog van de gemiddelde Nederlander, maar toch is deze sector een fraai stukje Hollands Glorie. Ons land telt verschillende vooraanstaande werven en de vaartuigen die zij produceren staan bekend om hun design, hoogwaardige techniek en robuustheid. Daarmee blijven zij hun grote concurrenten, de Duitsers en Italianen, steevast voor. Dat geldt ook voor verschillende deelaspecten in de bouw en onderhoud van de schepen, die in formaat kunnen variëren van 40 tot bijna 200 meter. Onder meer het aanbrengen van een coating gebeurt volgens de meest strenge eisen. Martkleider CCS Yacht Coating Services, een bedrijf met 15 medewerkers in Hilversum, voert ongeveer tachtig van deze projecten per jaar uit. Eigenaar en directeur Paul Bournas: “Dat is niet alleen nieuwbouw, ook re-fits. Daarbij worden schepen van een volledig nieuwe top coating laag voorzien. Wij adviseren daarbij en dat doen we overal ter wereld. In Monaco, Marbella, maar ook in Australië, Azië en de Verenigde Staten.”

Familiale sfeer
Lange tijd gold CCS als een familiebedrijf en nog altijd is de atmosfeer er zeer familiair. Sinds begin dit jaar is Bournas de nieuwe eigenaar, die het bedrijf overnam van oprichter Joop Ellenbroek (op de foto rechts, Bournas links). Ellenbroek zelf is nog altijd als adviseur aan het bedrijf verbonden en ook zijn vrouw, zoon en dochter zijn er werkzaam. “De vorige eigenaar werkt mee en adviseert, drie dagen per week. De afspraak die wij gemaakt hebben is dat hij twee jaar aanblijft”, zegt Bournas, die tevreden is over de huidige rolverdeling. “Ik voel me vrij in het maken van de eindbeslissingen. Dat hoort ook zo, het is immers je eigen zaak. Maar aan de andere kant zal ik zijn mening ook niet zomaar negeren. Hij heeft ook 23 jaar ervaring als DGA, dus dat zou heel onverstandig zijn.”

Million dollar question
Met bijna drie decennia ervaring als adviseur, manager en commercieel directeur bij verschillende verf- en coatingbedrijven is Bournas zelf geen onbekende in de wereld waar CCS zich in beweegt. Via zijn eigen netwerk werd hij er vorig jaar op gewezen dat het bedrijf in de verkoop zou gaan. “Er was geen opvolging in de familie en dus ben ik dat gaan navragen. Dan ga je lunchen met de eigenaar en krijg je ‘ja’ of een ‘nee’.” In het geval van CCS kreeg Bournas een bevestigend antwoord, waarop meerdere afspraken volgden. “Op een gegeven moment stel je dan de million dollar question: hoeveel moet het kosten? Als je dan een eigenaar hebt met realiteitszin, krijg je een antwoord waarmee je kunt gaan rekenen en nadenken over een rendabel businessmodel.” De ondernemer ging ook met financiers om tafel alvorens tot een akkoord over te gaan. “Omdat het een consultancybedrijf was, stond er veel goodwill op de balans en weinig assets. Dat is altijd lastig. Maar wat hielp de bank te overtuigen, was dat de eigenaar betrokken bleef. Dat gaf vertrouwen.”

Voor meer informatie over CCS Yacht Coating Serices, klik hier.

Recommended Posts