Pretpark Efteling weigert nep-sprookjesfiguren

 In Innovatie

Wie verkleed naar de Efteling komt, wordt niet langer binnengelaten. Het familiebedrijf neemt de maatregel om te voorkomen dat bezoekers het verschil niet zien tussen Efteling-acteurs en amateurs.

Sneeuwwitjes of Doornroosjes worden vanaf nu de toegang geweigerd tot pretpark de Efteling. Het familiebedrijf komt met deze maatregel om te voorkomen dat de bezoekers het verschil niet meer zien tussen Efteling-acteurs en fanatieke amateurs.
Het attractiepark in Kaatsheuvel wordt al jaren bezocht door mensen die zich uitdossen als de sprookjesfiguren die wonen binnen de hekken van het sprookjesland. Vaak zijn het kinderen of mensen van een vrijgezellenfeestje die verkleed komen. Maar het komt steeds vaker voor dat zogenaamde cosplayers het familiepark bezoeken. En juist deze groep is vaak niet te onderscheiden van de ‘echte’ prinsessen en andere helden.

Kwaliteitsbewaking
Door niet langer toe te staan dat goed bedoelde sprookjesfans verkleed het park bezoeken, blijft de kwaliteit van de Eftelingacteurs gewaarborgd. Volgens een woordvoerder van de Efteling is het verwarrend voor bezoekers als ze een sprookjesfiguur op een terrasje op het park bijvoorbeeld friet zien eten of een sigaretje zien roken. Ook worden de professionele sprookjesfiguren getraind op onder andere wegbewijzering. Het verkleedverbod geldt niet voor kinderen.

Recommended Posts