Prijs voor strijdlustige familiebedrijven met een goed idee

 In Innovatie

In de wedstrijd ‘Het Beste Idee voor Familiebedrijven’ gaan familiebedrijven met elkaar de strijd aan om het beste idee te bedenken hoe mensen met een arbeidsbeperkingen kunnen floreren in het familiebedrijf. Het bedrijf met de meest innovatieve geest wint een geldprijs van 10.000 euro.

De producer van deze wedstrijd is Steens & Partners Accountants en Adviseurs. In de wedstrijd moeten de familiebedrijven met elkaar concurreren voor het beste idee over hoe zij een werkplek creëren voor mensen met een beperking.

Participatiewet
Het accountantsbedrijf haakt in op de nieuwe Participatiewet, wat inhoudt dat werkgevers in Nederland honderdduizend extra banen moeten creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Elk bedrijf met 35 of meer werknemers moet ten minste een iemand aannemen met een arbeidsbeperking. Wanneer een bedrijf niet zo’n plek aanbiedt, moet de werkgever betalen voor de niet vervulde plekken. Dat geldt dus voor alle bedrijven in het MKB en in het grootbedrijf. Alleen kleine bedrijven worden hierin ontzien.

Eigen initiatieven
Ideeën over hoe je als familiebedrijf een werkplek kunt creëren voor deze werknemers, kan je inleveren tot eind januari 2016. De wedstrijd is een onderdeel van het initiatief ‘Steens Familiebedrijven’. Accountantskantoor Steens & Partners wil als organisator van de wedstrijd “innovatie en kennis binnen familiebedrijven in Nederland stimuleren en vergroten”, vermeldt het persbericht.

Niet alleen organiseert Steens & Partners een heuse wedstrijd om zich in de picture te spelen bij familiebedrijven, er is ook een website opgericht die volledig is toegewijd aan nieuws over familiebedrijven. De site is gevuld met nieuws over familiebedrijven en de achtergronden over arbeidsongeschiktheid, de WIA en Wajong.

De jury
De jury bestaat uit ten minste één grote naam: Bernd Schneider, de oprichter van Stichting Het Beste Idee van Nederland, wat de naam van de wedstrijd enigszins verklaart. Ook Justin Jansen, professor Corporate Entrepreneurship aan de Erasmus School of Management in Rotterdam, zal de deelnemers beoordelen op hun ideeën. Als laatst zal iemand van de organisatie zelf uitkiezen wie de tienduizend euro zal verdienen: Björn Lomeijer, vennoot en RA van Steens & Partners.

De komende tijd zal de redactie van Fambizz artikelen online zetten vanuit het laatst verschenen magazine, waarin het onderwerp ‘goed doen met rendement’ centraal staat.

Recommended Posts
Oyster