Prins op bezoek bij Venco Groep

 In Innovatie

Wintelre – Willem-Alexander heeft 13 september een werkbezoek aan het Rondeel gebracht. Hij feliciteerde het bedrijf van Venco Groep met de Koning Willem I prijs en opende de Venco Campus.

Vencomatic, onderdeel van familiebedrijf Venco Groep, won 8 mei de Koning Willem I prijs voor ondernemend Nederland. Het was de eerste keer dat het pluimveebedrijf meestreed voor de prijs. De deelnemende partijen moesten voor 1 januari 2012 een case over hun bedrijf en groei aan stichting Koning Willem I opsturen. Deze case werd vervolgens in verschillende rondes (lokaal, regionaal en landelijk) gepresenteerd, waarna er 3 mei de nominaties bekend werden.

Deelname
“In het begin werd er niet zoveel over onze deelname gepraat. We dachten dat we toch niet zouden winnen, want er deden al zoveel bedrijven mee”, aldus Niels Geraerts, marketing van Venco Groep. “Toen wij bij de laatste drie nominaties voor midden- en kleinbedrijven zaten werd er natuurlijk wel veel meer over gepraat.”

Opening Venco Campus
De prijs, die sinds 1958 uitgereikt wordt, was niet de enige reden voor het bezoek van de prins. Willem-Alexander opende ook officieel de Venco Campus (foto),  een nieuw pand in de vorm van een ei. Dit gebouw biedt een gezamenlijk onderkomen voor de verschillende bedrijven van Venco Groep, waar onder andere Prinzen, Agro Supply, Rondeel en Vencosteel onder vallen.

Daarnaast biedt het pand van ruim 30.000 vierkante meter ruimte voor internationaal onderzoek en opleidingen op pluimveekundig en technisch gebied. “Ons sterke punt is innovatie”, meent Geraerts. “Familiebedrijven durven over het algemeen meer te investeren in het bedrijf, daar waar het geld van anderen sneller naar aandeelhouders zou gaan.” Deze durf voor innovatie is één van de redenen waarom Venco Groep de Koning Willem I prijs won.

Geschiedenis van het familiebedrijf
De Venco Groep werd een begrip toen Cor en Han van de Ven bedrijf Vencomatic in 1983 opstartte. Ze ontwikkelden een nestsysteem voor kippen, wat de automatisering van broedeiverzameling bevorderde. In de afgelopen 30 jaar is Venco Groep uitgegroeid tot een succesvol familiebedrijf met een wereldwijd dealernetwerk en faciliteiten in Brazilië, China en Spanje.

Recommended Posts