Profielinterview Greenille: “Zorgen wegnemen, dat is onze drive”

 In Legal Top 30

Greenille geldt als nichekantoor als het gaat om dienstverlening aan private clients en familiebedrijven. Dat levert bijzondere expertise én klantrelaties op. “Onze cliënten vragen specifieke expertise. Het geeft voldoening om het maximale uit je vak te halen.”

“We merken een enorme vraag in de markt, vooral als het gaat om onze geïntegreerde notariële en fiscale dienstverlening”, vertelt Frank Deurvorst, advocaat en fiscalist bij Greenille. Het kantoor is tien jaar geleden opgericht in België. Vijf jaar geleden startte notaris Pieter van Onzenoort met zijn team, afkomstig van De Brauw Blackstone Westbroek, de Nederlandse poot van het nichekantoor. Greenille ondersteunt vermogende particulieren en familiebedrijven – met name zij die nog actief ondernemen – bij het omgaan met en structureren van dat vermogen. “Denk aan zeggenschap, governance, financiering, holding- en beleggingsstructuren”, somt Deurvorst op.

Volgende generatie
Bij familiebedrijven speelt altijd het thema overdracht. Hoe krijgen we vermogen zo aantrekkelijk mogelijk naar de volgende generatie? “Momenteel is er meer aandacht dan ooit voor de manier waarop dit moet gebeuren”, stelt Lourens de Waard, notaris bij Greenille. “Het gevoel dat het vermogen aan de volgende generatie moet worden doorgegeven lijkt nog sterker geworden. Niet alleen fiscaalvriendelijk, maar ook qua beheer in overeenstemming met de familiewaarden.”

De Waard bespeurt tevens een toenemende behoefte aan privacy onder zijn cliënten. “De behoefte om ‘uit beeld’ te blijven is pregnanter geworden. Vermogende families lopen niet graag te koop met hun vermogen en wij kunnen hen op dat vlak ontzorgen.”

Complexe situaties
Het gaat bij Greenille primair om de particulier en zijn holding- en beleggingsstructuur. Grote kantoren daarentegen focussen zich primair op de onderneming en adviseren van daaruit eventueel ook de familie. Greenille adviseert enkel en alleen (zeer) vermogende particulieren en families en legt zich als nichekantoor volledig toe op deze doelgroep. De Waard: “Complexe situaties en interessante problematiek, daar richten we ons op. Die benaderen we vanuit verschillende bloedgroepen.” Vaak spelen er ook internationale aspecten, zoals bij emigraties. “In de jaren ’90 was België een populair emigratieland en inmiddels is er een aantal landen bijgekomen, zoals Zwitserland”, vertelt Deurvorst.

Amsterdam en Rotterdam
In totaal bestaat het Nederlandse team van Greenille uit vijftien advocaten, fiscalisten en notarissen, die opereren vanuit Amsterdam en Rotterdam. “Groei is voor ons geen doel op zich, maar we zitten wel in een groeifase. We zijn druk bezig met het zoeken naar nieuwe collega’s”, zegt Deurvorst.  “Door de relatieve onbekendheid met het vak zoals men dat bij Greenille uitoefent en de benodigde expertise en ervaring, is het niet eenvoudig geschikte  kandidaten te vinden, maar gelukkig zijn ze er wel.”

Persoonlijk contact
Van oudsher wordt familierecht als saai gezien. Maar zeker bij een kantoor als Greenille is dat volgens Deurvorst beslist niet het geval. “Veel interessante en succesvolle families weten een kantoor als Greenille juist te waarderen. Zij willen topspecialisten waar ze veel (persoonlijk) contact mee hebben. Die krijgen ze bij ons. Maatwerk vergt persoonlijk contact en inlevingsvermogen.”

De Waard ziet in dat persoonlijk contact ook een meerwaarde voor de adviseur.  “Het is niet alleen plezierig om een goed contact met de cliënt te hebben, maar het leidt ook tot een beter resultaat. Pas als je goed begrip hebt van de wensen en juist ook de zorgen van een cliënt, kom je tot het beste advies. Daardoor leer je de cliënt, de familie en het bedrijf nog beter kennen. En het is natuurlijk hartstikke leuk om een persoonlijke rondleiding door het bedrijf of op het nieuwe schip van een cliënt te krijgen. Het geeft voldoening en een kick om het maximale uit je vak te halen en daarmee je cliënten persoonlijke en zakelijk flink vooruit te helpen.”

Zorgen wegnemen
Eigenlijk is een familievermogen dat vergaard is door een familiebedrijf ook een organisatie op zich. “Als het om grote vermogens gaat, vergt dat planning en organisatie”, vertelt De Waard. “We gaan altijd voor de lange termijn relatie. Een notariële akte is bij ons vaak niet meer dan de punt op de ‘i’, het sluitstuk van de advisering. Wensen vervullen en zorgen wegnemen, dat is onze drive.”

Hoewel Greenille bij uitstek verschillende expertisegebieden weet te combineren in een totaaladvisering voor cliënten, komt het ook geregeld voor dat een situatie vraagt om externe kennis en kunde. Trusted advisor worden is een veel gehoord streven de  laatste jaren”, zegt de Waard. “Ons streven is vooral om heel goed werk te leveren. De cliënt bepaalt zelf wel wie zijn trusted advisor is. Het cliëntbelang kan namelijk ook vragen om een team van onafhankelijke adviseurs die samen de cliënt adviseren: zeg maar een soort virtueel family office.”


Greenille
Amsterdam – Rotterdam – Antwerpen – Brussel – Kortrijk
Tel: 010 – 444 5678

Recommended Posts