Providence Capital lanceert boek ‘Familievermogen’

Financieel dienstverlener Providence Capital lanceerde onlangs het boek ‘Familievermogen’. Het is het eerste actuele en complete overzicht van adviezen rondom het onderwerp familievermogens. Providence Capital vond 35 experts uit haar netwerk bereid een bijdrage te leveren over onder andere fiscaliteit, recht, bestuur, beleggen, echtscheiding, filantropie en overdracht.

In Nederland zijn naar schatting 10.000 familievermogens van meer dan 5 miljoen euro, vaak afkomstig uit een familiebedrijf. Senior partner en medeoprichter van Providence Capital Reyer Hulstein: “Familiebedrijven zijn de motor van de Nederlandse economie en zorgen ervoor dat families in Nederland steeds meer vermogen opbouwen. Het beheer en de aansturing van dit vermogen is te vergelijken met het runnen van een professioneel bedrijf. Maar een naslagwerk met betrekking tot familievermogens ontbrak tot nu toe.”

Hulstein nam daarop het initiatief en bracht 35 toonaangevende experts bij elkaar die allemaal een bijdrage leverden.

Zo beschrijft prof. dr. Frans Sonneveld (partner bij Mazars en hoogleraar Successiewet en Estate Planning) de problematiek rond de overdracht van familievermogen, prof. dr. Peter Kavelaars (hoogleraar Fiscale Economie) heeft het over de toekomst van het belastingstelsel en mr. Raya Oranje-Jorna (Van Hilten Advocaten & Mediators) draagt oplossingen aan voor een soepele echtscheiding. Naast deze beslommeringen van het privékapitaal schrijft dr. Nout Wellink een hoofdstuk over ons publieke kapitaal, i.c. de rol van de centrale banken.
“Met name de fiscaliteit en de opvolging, vaak in relatie tot een familiebedrijf, bleken complexer dan vooraf verwacht”, zegt Hulstein. “Het beheer van een familievermogen doe je er niet zomaar bij. We hebben met het boek ’Familievermogen’ het eerste echte naslagwerk op dit terrein gemaakt en zijn de schrijvers hier enorm dankbaar voor.”

Het boek (29,95 euro) is te bestellen via www.providencecapital.eu/familievermogen.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief