Qredits verhoogt leenplafond voor mkb

 In Finance

Microkredietverlener Qredits verhoogt haar maximale leenbedrag voor het mkb. De verhoging van het leenplafond moet voorzien in de hoge kredietbehoefte binnen het mkb.

Minister van Economische Zaken Henk Kamp heeft dinsdag bekend gemaakt dat het leenplafond van microkredietverlener Qredits per 1 januari 2015 verhoogd wordt naar 250 duizend euro. Kleine en middelgrote (familie)bedrijven kunnen nu nog maximaal 150 duizend euro lenen van de kredietverlener, die zelf leent van banken en verzekeraars. In juni 2014 liet het Ministerie van Economische Zaken al weten dat ze zal onderzoeken of het leenlimiet van Qredits verhoogd kon worden. Dit blijkt nu dus mogelijk.

Kredietbehoefte
Volgens Kamp is de behoefte aan mkb-kredieten nog altijd erg groot. Met de verhoging van het leenplafond wil Kamp zoveel mogelijk tegemoet komen aan deze behoefte daar mkb’ers hiermee moeilijk terecht kunnen bij de bank. “Qredits heeft de afgelopen jaren bewezen dat het een goede aanvulling is op de banken”, aldus Kamp in een toelichting.

Qredits
Bij de oprichting van Qredits in 2009 verstrekte de microkredietverlener kredieten tot 50 duizend euro aan bedrijven die bij de bank maar moeilijk aan krediet komen. Dit leenplafond van 50 duizend euro werd begin vorig jaar al eerder verhoogd naar 150 duizend euro. Qredits heeft inmiddels aan meer dan vijfduizend bedrijven kapitaal uitgeleend en in totaal zo’n honderd miljoen euro aan kredieten verstrekt.

Recommended Posts