Qredits ziet financiering MKB veranderen

Financieringstichting Qredits voorziet een verandering wat betreft de kredietverlening van het MKB. Werden kredieten voorheen vooral door banken verstrekt, nu moeten veel familiebedrijven op een creatievere manier op zoek naar financiering.

Daardoor lijkt het er op dat Nederland het voorbeeld van Amerika volgt, waar banken nog maar twintig procent van het krediet verstrekken aan het MKB. In Nederland is dat op dit moment nog zo’n tachtig procent. Microkredieten en crowdfunding zouden, zo meldt Roy Split, commercieel directeur van Qredit, alternatieven voor de toekomst kunnen zijn.

Qredit haalt stofkam door afwijzingen
Het oude bankieren bestaat volgens Split niet meer: “De wereld is veranderd. Qredits is in feite een vangnet voor mensen die nul op het rekest hebben gekregen bij de bank. Vaak verwijzen de banken ondernemers naar ons door voor kleine kredieten. Kleine kredieten zijn door grootbanken bijna niet rendabel te maken. Wij halen de stofkam door de afwijzingen. Pakweg 10 procent krijgt alsnog de gewilde financiering”, laat Split aan deondernemer.nl weten.

Qredits helpt startende en bestaande ondernemers bij het succesvol (door)starten van hun bedrijf. Dit doet Qredit door het aanbieden van ondernemerstools, persoonlijke coaching én het verstrekken van bedrijfskredieten tot €250.000. Daarmee speelt Qredit in op de ontwikkeling dat banken de kredietkraan voor MKB bedrijven dichtdraaien.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief