Raad in Beeld: Maarten Vijverberg (Clifton Finance)

Sinds eind 2016 is de redactie van Fambizz verrijkt met zeven extra experts uit het vak. In deze rubriek, Raad in Beeld, stellen we ze één voor één aan u voor. Vandaag is het woord aan Maarten Vijverberg (partner bij Clifton Finance).

Op wat voor manier is uw organisatie betrokken bij familiebedrijven?
“Clifton Finance richt zich in het specifiek op familiebedrijven. Met name op het vlak van fusies en overnames, en op het gebied van vraagstukken zoals opvolging, governance en conflictoplossing. Ik heb al zolang ik het mij kan herinneren familiebedrijven in mijn klantenbasis zitten. Daardoor ben ik goed bekend met de problematiek die in dit soort organisaties speelt.”

Waar komt uw persoonlijke affiniteit met familiebedrijven vandaan?
“Mijn ervaring en competenties sluiten goed aan op de behoefte van familiebedrijven. Daarbij hecht ik ook waarde aan het menselijke aspect bij familiebedrijven. Deze niet-financiële aspecten die werken met familiebedrijven met zich meebrengen, trekken mij enorm.”

Heeft u een boodschap voor (bestuurders van) familiebedrijven?
“Ik wil ze graag meegeven dat het inschakelen van externe hulp of advisering bij het runnen van een familiebedrijf van grote waarde kan zijn. Je hebt als familiale organisatie vaak niet alle benodigde kennis in huis om een goed bedrijf te kunnen leiden. Mijn advies is wel: zoek naar een externe partij die goed bij de onderneming past. Dat hoeft niet altijd een groot adviesbureau te zijn; ook een nichepartij kan geschikt zijn. Zolang de klik tussen beide partijen er maar is.”

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief