Randstad boekt onverwacht verlies

 In Finance

Diemen – Familiebedrijf Randstad heeft in het vierde kwartaal van 2012 een onvoorzien verlies geboekt. Er is een nettoverlies van 97 miljoen euro geleden.

Een afschrijving op de goodwill van 139,8 miljoen euro heeft gezorgd voor een verlies van Randstad in het laatste kwartaal van 2012. Terwijl analisten een winst voor het bedrijf van de familie Goldschmeding verwachtten, heeft het familiebedrijf toch 97 miljoen euro verlies geleden. De afschrijving is een direct gevolg van de teleurstellende activiteiten in voornamelijk het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en Portugal. In andere landen waar het uitzendconcern werkzaam is, hoeft er niet op goodwill te worden afgerekend.

Terwijl Europa gestabiliseerd is, groeide de uitzendmarkt in landen als Azië en Latijns-Amerika behoorlijk. Randstad boekte over geheel 2012 een nettowinst van 36,7 miljoen euro. Ben Noteboom, CEO van Randstad, laat in een toelichting weten dat 2012 geen gemakkelijk jaar was voor de holding.

Familiebedrijf
In de jaren zestig richtte Frits Goldschmeding Uitzendbureau Amstelveen op. Na een paar jaar werd de naam veranderd in Randstad Uitzendbureau. Het bedrijf is uitgegroeid tot een concern met circa 27.000 werknemers met ruim 3.500 vestigingen. In 1990 verkoopt Goldschmeding een aanzienlijk deel van zijn aandelen. Dankzij een constructie die in 2007 tussen de familie en het bedrijf is opgezet, blijft de band nog altijd bestaan.

Recommended Posts