Staking slagerij Jumbo van de baan

De FNV-actie tegen de verkoopplannen van de slagerij in de Jumbo in Beilen, is van de baan. De rechter verbood het de vakbond een staking te organiseren. Die zou vandaag plaatsvinden: tientallen medewerkers van het familiebedrijf zouden van zich laten horen.

Dat meldt RTL Nieuws. De FNV is boos omdat Jumbo de Centrale Slagerij in de winkel wil opheffen. Volgens het familiebedrijf past die namelijk niet meer bij de kernactiviteiten.

Voorbarige plannen
FNV vindt het idee de slagerij in de verkoop te zetten te voorbarig, omdat er nog niet met potentiële kopers gesproken wordt. De vakbond spande daarom een kort geding aan. De FNV eist dat Jumbo de plannen voor de verkoop terugdraait, of een werkgelegenheidsgarantie van minstens vijf jaar.

Banen behouden
Jumbo is tot op heden niet ingegaan op dat verzoek. De supermarktketen laat wel weten te pleiten voor behoud van zoveel mogelijk banen, mocht de slagerij uiteindelijk verkocht worden. Jumbo hoopt dat FNV alsnog wil meewerken aan een ‘inhoudelijke en constructieve oplossing’.

FNV-bestuurder Henk van der Ploeg blijft sceptisch. “Als je aangeeft de werkgelegenheid intact te willen houden, zit een koper daar aan vast. Dat drukt natuurlijk de prijs, maar Jumbo kan zo wel haar oprechtheid laten zien.”

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief