Recordomzet voor Aalberts Industries

 In Finance

Doorn – Familiebedrijf Aalberts Industries heeft in 2012 een recordomzet geboekt van twee miljard euro. Dit is een stijging van 5 procent ten opzichte van 2011.

De aanhoudende focus op versterking van de marketing- en verkoopaanpak, de sterke verbetering van het productportfolio en de uitbouw van de positie in verschillende marktsegmenten zijn de reden voor de recordomzet in 2012 van twee miljard euro voor de industrieel dienstverlener Aalberts. Dit betreft een stijging van 5 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dit meldt de CEO van Aalberts, Wim Pelsma.

Jaarverslag
Het nettoresultaat kwam uit op 152,1 miljoen euro, een toename van 4 procent. Hierdoor steeg de winst per aandeel naar 1,40 euro. “In het verslagjaar is een groot aantal nieuwe projecten van start gegaan; de investeringen stegen met 23% naar EUR 103,6 miljoen. De balansverhoudingen konden wederom worden verbeterd”, aldus Pelsma. De bedrijfsresultaten zijn tevens met 5 procent gestegen ten opzichte van 2011.

Toekomst
De CEO laat weten dat de onderneming goed is toegerust voor verdere winstgevende groei. “Er lopen vele strategische, marketing- en verkoopinitiatieven en wij blijven grote aandacht geven aan technologie- en productontwikkeling en continue verbetering van onze productie-efficiency en operationele marge. Tevens zal in 2013 wederom geïnvesteerd worden in efficiëntere productie, verkoopkracht, engineeringcapaciteit en aanvullende acquisities die bijdragen aan versterking van onze marktposities.”

Recommended Posts