Redactieraad

Maarten Vijverberg (Clifton Finance)
Als oprichter/partner bij Clifton Finance richt Maarten Vijverberg zich specifiek op familiebedrijven. Met name op het vlak van fusies en overnames, en op het gebied van vraagstukken zoals opvolging, governance en conflictoplossing.

Hans van de Velde (Holtrop Ravesloot)
Sinds de oprichting in 1960 richt het oudste executive search-bureau van Nederland, Holtrop Ravesloot, zich op het invullen van senior managementfuncties. Partner Hans van de Velde heeft veel ervaring en affiniteit met het familiebedrijf en vanuit die expertise neemt hij als raadslid zitting in onze redactieraad.

Marein Smits (Wintertaling)
Wintertaling bestaat al meer dan tien jaar en biedt ondersteuning op het gebied van Corporate M&A, Vastgoed & Bouwrecht en Geschillen & Insolventie. Tot de klantenkring van Wintertaling behoren nationale en internationale ondernemingen (midden en grootbedrijf), waaronder een groot aantal familiebedrijven. De advocaten van Wintertaling geven praktisch advies. Ze maken risico’s beheersbaar en processen overzichtelijk en lopen voor geen enkele uitdaging weg.

John Fentener van Vlissingen (Stichting Familie Onderneming)
De Stichting Familie Onderneming werd opgericht in 2012 door ondernemer John Fentener van Vlissingen en heeft als doel om het Nederlandse familiebedrijf te ondersteunen. De Stichting Familie Onderneming looft jaarlijks de Familiebedrijven Award uit aan een excellerend Nederlands familiebedrijf. De Stichting wordt ondersteund door ABN AMRO en KPMG.

Herman Hovestad (Custom Management)
Custom Management levert sinds 1974 interim-directeuren aan tal van sectoren. De deskundige en vooral ervaren vennoten zijn breed inzetbaar, veelal binnen familiebedrijven. Of het nu gaat om fusies en overnames, reorganisatie, bedrijfsopvolging of verandermanagement; Custom Management staat familiebedrijven zo goed mogelijk bij. Door de directie te ondersteunen dan wel tijdelijk het roer over te nemen, indien gewenst, en de juiste koers in te slaan. Het zijn de eigen vennoten, die de opdracht uitvoeren, dus geen kaartenbak.

Edmond van der Arend (Arend & Markslag)
Een multi family office dat in 2008 is gestart. Expertise in het begeleiden en ondersteunen van vermogende particulieren en families op het personal holding-niveau. Zij hebben aandacht voor de kleine en grote zaken met als doel ontzorging. Dit is o.a. het begeleiden van transacties in het investeringsbedrijf (bedrijven en onroerend goed), het representeren van de personal holding(s) op allerlei terreinen, het houden van procuratie, het verzorgen van rapportages, het voeren van de administratie en het geven van secretariële ondersteuning. Met zestien medewerkers ondersteunen zij hun cliënten.

Joost Vat (BDO Accountants & Adviseurs)
​Drs. Joost Vat (1977) heeft zich de afgelopen 15 jaar gespecialiseerd in het familiebedrijf. Binnen zijn opdrachten staat altijd de balans tussen continuïteit van het bedrijf en harmonie binnen de familie centraal. Met zijn bedrijfskundige en psychologische achtergrond begeleidt hij bedrijfsfamilies door het hele land. Tevens is Joost binnen BDO Accountants & Adviseurs verantwoordelijk voor de dienstverlening voor het familiebedrijf. Regelmatig schrijft Joost blogs, waarin hij zijn visie geeft op ontwikkelingen binnen het familiebedrijf.

Astrid Kramer (Tilburg Instituut voor Familiebedrijven)
Dr. Astrid Kramer is universitair docent aan de Tilburg University en doet o.a. onderzoek naar de rol van de familie in het familiebedrijf. Astrid Kramer is verbonden aan het Tilburg Instituut voor Familiebedrijven (TIFB), een multidisciplinair instituut dat zich richt op de dynamiek van familiebedrijven en verricht onderzoek en verzorgt onderwijs binnen de brede thema’s van familiebedrijven waarbij theorie en praktijk elkaar versterken.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief