Regionale winnaars Familie Fundament Award maken zich op voor finale

 In Dossier: Familie Fundament Award, Geen categorie

Het aftellen is begonnen. Op 20 maart is de grote landelijke finale van de Familie Fundament Award in De Bilt. Twaalf familiebedrijven uit drie verschillende regio’s zijn in de race om het meest veelbelovende familiebedrijf van Nederland te worden.

De afgelopen periode zijn de genomineerde bedrijven bezocht door de jury van de Familie Fundament Award, die onder meer bestaat uit afgevaardigden van BDO en Rabobank. De jury beoordeelt de deelnemende bedrijven onder meer op hun toekomstvisie, financiële prestaties, de mate waarin zij de familie bij het bedrijf betrekken, hun mate van maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo), de tevredenheid van klanten en personeel en de manier waarop het bedrijf bestuurd wordt.

Regionale parels
Waar familiebedrijven als Heineken en Blokker regelmatig in de belangstelling staan, wil de Familie Fundament Award met name regionale parels belichten. “Uit recent onderzoek van onderzoeksbureau EIM blijkt dat bijna de helft van de groei in werkgelegenheid uit het kleinbedrijf afkomstig is”, zegt Ilse Matser van het NCFB, initiatiefnemer van de award. “Dat zijn vaak bedrijven uit de regio. Wij organiseren de wedstrijd daarom op regionaal niveau. Uit iedere regio worden vier bedrijven genomineerd. Zij strijden met de bedrijven uit de andere delen van het land om de award.”

Overzicht winnaars

Regio West

Tien tot 50 medewerkers
Vallenduuk Advocaten
Tielemans Keukens

Meer dan 50 medewerkers
Kivo Plastic Verpakkingen
Hiemstra Groep

Regio Noordoost en Midden

Tien tot 50 medewerkers
Zwijnenburg Mode
Da Vinci International

Meer dan 50 medewerkers
Walraven Group
De Groot Installatiegroep

Regio Zuidoost

Tien tot 50 medewerkers
Verhaag Vastgoed
Spectro

Meer dan 50 medewerkers
Gulpener Bierbrouwerij
Neptunus Group

Recommended Posts