Ridderkerks familiebedrijf Quooker breidt uit

De eerste paal van de nieuwbouw van het Ridderkerkse familiebedrijf Quooker gaat vandaag de grond in. In Ridderkerk komt extra ruimte voor productie, opslag en kantoor.

Quooker, dat bekend is van de kokend-water-kraan, groeide de afgelopen jaren flink. Zowel de omzet als het aantal medewerkers zijn verdubbeld. Op het moment werken er 150 mensen bij het familiebedrijf.

De nieuwbouw in Ridderkerk bedraagt 5.872 vierkante meter, de totale oppervlakte wordt daarmee ruim 11.000 vierkante meter. Bij de bouw wordt er rekening gehouden met duurzaamheidsaspecten: integratie van o.a. zonnepanelen, ledverlichting en een innovatief klimaatbeheersingssysteem. De kosten, die door het bedrijf zelf georganiseerd worden, bedragen ruim acht miljoen euro.

De uitbreiding van de fabriek was nodig om de groeiambities van het bedrijf te verwezenlijken. Zo willen zij hun internationale ambities verder uitbreiden. Quooker heeft een eigen productieafdeling in Ridderkerk. Bijna alle werkzaamheden vinden plaats in Nederland.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief