Rotterdams familiebedrijf veilt kroonluchters

 In Geen categorie

Zoek je nog een eyecatcher voor in je huiskamer? Grijp dan nu je kans! De kroonluchters uit het iconische Groot Handelsgebouw in Rotterdam worden geveild. Deze hangen in de feestzalen op de bovenste etage van het gebouw, waar voormalig familiebedrijf brasserie Engels zit. Het gebouw, een rijksmonument uit 1953, symboliseert de wederopbouwperiode van Rotterdam.

Vorig jaar heeft brasserie Engels een nieuwe eigenaar gekregen.Sindsdien zijn de feestzalen gesloten. Het familiebedrijf, dat stamt uit 1951, is een begrip in Rotterdam en onlosmakelijk verbonden aan het Groot Handelsgebouw.

Veiling
Troostwijk Veilingen organiseert de online veiling van de kroonluchters uit het pand. Deze zijn origineel en gemaakt in de modernistische stijl van het gebouw. Veilingmeester van Troostwijk Veilingen Martijn van Schie: “We zijn trots dat we dit mooie stukje Rotterdamse geschiedenis mogen veilen. Het gebouw staat symbool voor de veerkracht en vitaliteit van Rotterdam. Ik hoop dat de kroonluchters een mooie nieuwe plek krijgen in de stad, in bijvoorbeeld een café of restaurant.”

Op 29 maart kunnen belangstellenden de kroonluchters bekijken. Bieden kan tot 30 maart vanaf 750 euro. Naast de kroonluchters wordt ook meubilair en licht- en geluidsapparatuur geveild.

Bron: AD.nl

Recommended Posts