Samenwerking binnen Nederlandse kaassector

 In Innovatie

Westland Kaas Groep en Veldhuyzen Kaas gaan een samenwerking aan. De twee Nederlandse familiebedrijven maakte dit donderdag bekend.

Veldhuyzen gaat de distributie en exportactiviteiten naar een groot aantal landen regelen voor Westland. Het gezamenlijke doel van de samenwerking is het versterken van de positie op de wereldmarkt. Er is extra aandacht voor het merk Old Amsterdam. ‘’Westland wil zich nadrukkelijk gaan richten op de kernactiviteiten: de ontwikkeling, marketing en verkoop van merkkazen’’, aldus Henny Westland, directeur Westland Kaas Groep, tegenover het FD.

Export
Westland verkoopt zijn merken momenteel al in verschillenden landen. De paradepaardjes zijn Old Amsterdam en Maaslander. Veldhuyzen staat bekend om het specialisme op het gebied van export. De samenwerking zal ertoe moeten leiden dat ook Westland in de toekomst kan blijven groeien op de internationale markt. Momenteel komt ongeveer 10 procent van de omzet van Westland uit landen buiten West-Europa. Veldhuyzen zal zich gaan richten op deze gebieden met het doel dat percentage op te schroeven.

Rusland
Binnen Nederland is Westland de grootste fabrikant van merkkazen. Met de hulp van Veldhuyzen richt het familiebedrijf zich meer op internationale markten zoals Amerika, Australië, China en Rusland. Laatstgenoemde is echter een lastige afzetmarkt gezien de sancties vanuit Europa tegen Rusland. ‘’In potentie is Rusland een belangrijke markt, maar het staat nu vanwege de sancties en de economische problemen even in de wachtkamer’’ vertelt een woordvoerder van Westland aan het FD. Westland behaalde in 2014 nog de titel ‘beste familiebedrijf van Nederland’.

Recommended Posts