Schoenenketen Scapino ook failliet verklaard

 In Geen categorie

Na zusterbedrijven Dolcis, PRO Sport, Steven Madden, Manfield en Invito, is nu ook schoenenwinkelketen Scapino failliet. De rechtbank in Maastricht heeft vrijdag het faillissement over het familiebedrijf uitgesproken.

Alle 190 filialen en de webshop blijven voorlopig open. Ruilen van gekochte goederen is ook nog steeds mogelijk. Er zijn in totaal ongeveer 2000 werknemers in dienst bij Scapino.

Macintosh in zwaar weer
Moederbedrijf Macintosh zelf ging kort voor de jaarwisseling op de fles, de overstap naar schoenen werd het bedrijf fataal. Alleen voor de Belgische keten Brantano is nog geen faillissement aangevraagd. De ketens van Macintosh gingen ten onder aan een hoge schuldenlast en slechte marktomstandigheden.

De curatoren zeggen in gesprek te zijn met een aantal partijen over een mogelijke doorstart. Er wordt rekening gehouden met een snelle doorstart van Scapino, waarbij het er nog om spant hoeveel winkels en werknemers mee kunnen. De getipte overnamekandidaten zijn oprichtersfamilie Ziengs, Bristol-eigenaar Euro Shoe Group en investeerder Bencis.

Scapino begonnen als familiebedrijf
De schoenenfamilie Ziengs richtte in de jaren zeventig Scapino op. Henk Ziengs en zijn broer Albert namen in de jaren tachtig het zakenimperium van hun vader en oprichter Berend Ziengs over, die in 1946 het familiebedrijf had opgericht waaruit Scapino voortkwam.

Recommended Posts