Schoenenwinkel Zeeuws familiebedrijf van het jaar

 In Bestuur & Personeel

Schoenenbedrijf Omoda is uitgeroepen tot Zeeuws familiebedrijf van het jaar. Dat gebeurde maandag tijdens de netwerkbijeenkomst van Zeeland Business in de bioscoop CineCity in Vlissingen.

Het Zierikzeese schoenenbedrijf heeft de eerste plaats weten te bemachtigen door het succes in zowel de webshop als in de stenen winkels. De andere twee finalisten waren Hanse Staalbouw uit Nieuwerkerk en containerbedrijf Wielemaker uit Middelburg.

Omoda won naast de award een originele Zeeuwse Stik die is gemaakt door kunstenares Caroline de Ligt, publiciteit door Zeeland Business, een fiscale controle door Baker Tilly Berk en bioscoopreclame in CineCity. De bekendmaking van de winnaar is te bekijken op deze video.

De award
Omdat Zeeuws familiebedrijven van vitaal belang zijn voor de Zeeuwse economie is Zeeland Business samen met accountantskantoor Baker Tilly Berk twee jaar geleden begonnen met de award ‘Familiebedrijf van het Jaar’. Sinds vorig jaar is de samenwerking uitgebreid met aanvullende partners, de Zeeuwse Rabobank, en de organisatie van Film by the Sea.

Over Omoda
In het jaar 1875 was de familie Verton al actief in de schoenenbranche. De overgrootvader van de huidige eigenaren was de schoenmaker van het Zeeuwse plaatsje Burgh en de dorpjes daaromheen. Gratis thuisbezorgen deed de familie toen al, met paard en wagen. De passie voor schoenen werd doorgegeven van generatie op generatie. In 1961 opende de familie ‘Verton Schoenen’ in Zierikzee. De winkel was populair dankzij de goede service en grote collectie merkschoenen. Deze winkel was het begin voor het huidige Omoda.

Recommended Posts