Seminar met aandacht voor duurzaam investeren door familiebedrijven

Amsterdam – Family Offices zijn bezorgd over de sociale- en milieu-impact van hun beleggingsstrategie. Dit onderwerp staat 6 juni centraal tijdens een specifiek seminar in Amsterdam.

Veel Familiy Offices – private partijen die fondsen beheren van een familiebedrijf – kijken bezorgd naar de gevolgen van hun beleggingsstrategie op het gebied van socialiteit en milieu. Toch zijn er volgens organisator van het seminar VBDO (Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling) voldoende mogelijkheden om succesvol duurzaam te beleggen. “Family Offices kunnen veel doen om met gerichte keuzes hun belegd vermogen te laten bijdragen aan hun ideële missie, bijvoorbeeld door actief te investeren in bedrijven die goed scoren op duurzaamheidsbeleid”, zegt Giuseppe van der Helm, directeur van VBDO.

Duurzaam investeren
Tijdens het seminar, dat in de middag plaatsvindt, gaan verschillende sprekers in op duurzaam investeren. “Family Offices kunnen als belegger veel invloed uitoefenen op de maatschappelijke rol van de bedrijven waarin ze investeren”, zegt Van der Helm. Het seminar vindt vanaf 13.00 uur plaats in The Colour Kitchen in Amsterdam en is gratis toegankelijk.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief